Persien kommer till Civilization VI

Persien kommer till Civilization VI

Spelar du fortfarande Civilization VI? Det släpptes den 21 oktober i fjol och tokhyllades av Jocke Kilman som delade ut hela 94 procent i vår recension. Sedan dess har spelet också fått en demoversion för de av er som är osäkra på att det här med att utforska, expandera, exploatera och utrota är en grej som ni vill syssla med. Åtminstone två av de sakerna låter rätt oschyssta.

Nu har Firaxis och 2K Games berättat att Persien kommer förstärka det redan digra civilisationsutbudet. I trailern nedan introduceras vi för Cyrus II (eller Kyros som han även kallas på svenska) och hans unika enhet The Immortal (ni vet, de där typerna med masker i den utmärkta Zack Snyder-filmen 300). Persiens unika förbättring kallas The Pairidaeza (de persiska gårdarna) och erbjuder kultur-, guld- och attraktionsbonusar för näraliggande distrikt och stadscentrum.

Persien kommer vara en två nya civilisationer som ingår i ett kommande Civilization and Scenario-paket. Baserat på tidigare dlc av samma typ kommer prislappen bli fem euro. Vi återkommer när vi vet mer om den andra civilisationen och/eller releasedatumet. Här är Persiens presentationsvideo.

CIVILIZATION VI – First Look: Persia

Get a first look at the Persian civilization and its leader, Cyrus.

UppdateringDet tog inte länge minsann! Nu har Firaxis och 2K Games också avslöjat Makedonien som leds av ingen mindre än Alexander den store, en härskare ni kanske hört talas om. Han har två specialenheter: de avancerade kavallerienheterna Hetairoi och Hypaspist, sköld- och spjututrustade elitsoldater. Makedoniens specialbyggnad är Basilikoi Paides, en skola där Alexanders politiska fångar utbildas tillsammans med den unga makedoniska eliten. Vi vet dock fortfarande inte när det nya dlc-paketet kommer släppas.

Här är Makedoniens presentationsvideo.

CIVILIZATION VI – First Look: Macedon

Get a first look at the Macedonian civilization and its leader, Alexander the Great.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts