Oroande rapporter om Mass Effect: Andromedas inledande timmar

Oroande rapporter om Mass Effect: Andromedas inledande timmar

Flera publikationer, främst Rock Paper Shotgun och brittiska PC Gamer har delgivit läsare sina blandade intryck av Mass Effect: Andromedas första timmar. John Walker i RPS har inte mycket gott att säga om spelet alls så här långt, och klagar främst på illa skriven dialog, risigt skådespeleri och ett klumpigt narrativ. Men även sådant som gränssnittet och den sedan gammalt beryktade planetscanningen får sig en rejäl känga, då Walker anser att det är på tok för omständligt och långsamt. Att sidouppdragen beskrivs som om de hör hemma i ett “koreanskt MMO från 2004” är kanske det mest oroväckande av allt.

I brittiska PC Gamer samtalar flera av skribenterna om vad de tycker, och åsikterna är något delade. Vissa är något mer positiva, medan andra är riktigt besvikna. Chris Thursten har till exempel mer positiv till vissa saker som andra kritiserar, som planetscanningen, och det faktum att tematiken inte tycks kretsa kring “ödet” så mycket – vilket är en frisk fläkt i ett rollspel som handlar om “den utvalde”. Tim Clark, däremot tycks mer eller mindre hata spelet i nuläget. Han skriver att han är sex timmar in, och är inte ens säker på om han vill fortsätta spela.

Och så där fortsätter det, fram och tillbaka. Vad som står klart är dock att åtminstone början på Mass Effect: Andromeda gör vissa besvikna. Det är inget ovanligt att rollspel börjar trögt och sedan växlar upp och blir bättre allt eftersom, förvisso. Och kanske är det svårt för spelet att leva upp till de höga förväntningar många har på det. Lite oroande är det nog ändå för fansen att höra så pass delade meningar det så efterlängtade spelet.

Benny Holmström recenserar spelet för oss, så håll utkik efter den för mer definitiva analyser av hela spelet. Kolla också in hans första intrycksvideo här. Tills dess bjuder vi på en tweet med en scen som får illustrera den dialog och det röstskådespeleri som det klagats på.

 

Nibel on Twitter

More like Mass Effect: Androids because YOOOOOO https://t.co/K4JdhQ5dcc

About The Author

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Related posts