Ny spelutbildning med fokus på e-sport och League of Legends

Ny spelutbildning med fokus på e-sport och League of Legends

Vi på PC Gamer gillar det här med att lyfta fram utbildningar och kurser för nya aspirerande svenska spelutvecklare. Tidigare har vi skrivit om Stugan (och i förbifarten även Spelkollektivet) som tar emot ansökningar fram till nästa fredag, den 31 mars. Vi har också lyft fram Mincs nya spelinkubator i Malmö och i marsnumret av tidningen listar vi även 51 olika spelutbildningar i en massiv artikel

Idag tänkte vi dock lyfta fram något lite annorlunda. Kursen “Esport och spelidé” inleds i augusti på Glimåkra folkhögskola och ni hittar all information på skolans hemsida. I korthet delas kursen in i tre delar. E-sport fokuserar på din förbättring som individuell spelare i League of Legends, även om andra spel också ingår i schemat. Utbildningen tar också upp gruppbeteende för människor och hur man kommunicerar med andra och uppfyller gemensamma mål. I kursen ingår gästföreläsningar, turneringar och spelkonvent.

Spelidé, å andra sidan, betraktar dator- och tv-spel ur ett bredare perspektiv och fokuserar på utvecklandet av egna koncept kring traditionella sällskaps- och brädspel. Slutligen ger också kursen en inblick i webbprogrammering genom HTML, CSS och Javascript. Målet är att skapa enklare webbaserade spel och därmed lära sig hur programmeringsspråk är uppbyggda. Kursen ger också tillgång till gym och idrottshall på kvällstid, och idrott och hälsa är en del av schemat varje vecka.

Ansökan ska skickas in före den 18 april och formulären hittas här. Nedan ser ni även en kort men ack så episk presentationsvideo av “Esport och spelidé”.

Esport & spelidé

Uploaded by Movies Glimåkra folkhögskola on 2017-03-14.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts