Necromancer är på väg till Grim Dawn

Necromancer är på väg till Grim Dawn

I slutet av fjolåret skrev vi om den nya karaktärsklassen Inquisitor som var och är på gång till Crates Diablo-doftande actionrollspel Grim Dawn (recension). Inquisitor kommer introduceras i och med den kommande hittills namnlösa expansionen som avslöjades på spelets Steam-sida i februari, och nu har vi fått reda på att ännu en ny karaktärsklass gör den tidigare nämnda sällskap. Necromancer presenteras här och vi får veta att de, föga förvånande, har ett rätt dåligt rykte om sig bland lokalbefolkningen.

“Efter en period av kraftig nedgång behövde de styrande i Arkovia en syndabock, för att distrahera den missnöjda befolkningen från den härjande korruption som hotar störta det en gång så mäktiga imperiet. Necromancers visade sig vara perfekta för ändamålet, redan avskydda av de flesta medborgare. Bruket av svartkonst förbjöds och dess utövare skickades till ett fängelse kallat Steps of Torment. En av de sista Necromancers som fångades var den mystiska Uroboruuk. Men han var olik alla andra, för han kunde inte dödas av Arkovias bödlar, oavsett vilka metoder de försökte med.”

Necromancers skiner som mest när de använder Aether- och Vitality-baserad magi. Med Drain Essence kan de suga livet ur fiender för att återställa sina egna hälsopoäng och de kommer självklart också kunna väcka liv i skelett som slåss på deras sida. Trots deras magifokus kommer Necromancers också vara kapabla i närstrider, speciellt när de använder färdigheten Necrotic Edge som resulterar i omedelbar vävnadsdöd för de stackars fiender som kommer i vägen för Necromancerns vassa knivar.

Utöver de nya karaktärsklasserna kommer expansionen också få en illusionist och ett nytt system för förmågor ärvda av föremål. Nästa uppdatering från spelet väntar den 4 april. Kanske vi äntligen får ett namn och ett releasedatum?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts