John Carmack stämmer Zenimax på 22,5 miljoner dollar

John Carmack stämmer Zenimax på 22,5 miljoner dollar

Håhå jaja! I början av januari skrev jag en smärre roman om rättegången mellan Zenimax och Oculus Rift. Den kretsade kring den sistnämnda partens påstått olagliga användande av upphovsrättsskyddad kod, som John Carmack skrev när han fortfarande jobbade hos studion Id Software (som Zenimax ägde redan då).

John Carmack bedyrade sin oskuld och hävdade att “kodarna hos Oculus har aldrig haft tillgång till Id Softwares C++-baserade VR-kod”. Även om Oculus redan dömts till att betala 500 miljoner dollar åt Zenimax (främst för avtalsbrottl) anser Zenimax att det fortfarande finns skäl att kräva en mycket större summa, eller kanske till och med ett fullständigt försäljningsstopp för Oculus Rift.

Nu har Dallas News rapporterat att John Carmack vänt på steken och stämt Zenimax på 22,5 miljoner dollar. Det här har inte nödvändigtvis något med Oculus Rift att göra (även om Carmack pekar ut “sour grapes”) utan med uteblivna pengar som Carmack borde ha fått när han sålde Id Software till Zenimax för nästan åtta år sedan. Enligt Carmack återstår det fortfarande en sista delbetalning av den ursprungliga summan på 150 miljoner dollar.

Zenimax har svarat med att påstå att John Carmacks senaste rättsliga klagomål är “helt utan värde” och att han nekats av rätten i precis samma ärende tidigare. Fortsättning följer? Antagligen.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts