HeatoN kliver in i Mästarnas mästare

HeatoN kliver in i Mästarnas mästare

Bild: SVT

Igår kväll hade nionde säsongen av Mästarnas mästare premiär men gick du miste om det kan du förstås se det på SVT Play. (Edit: förra säsongen är borttagen, men här har du en hög Heatonklipp från SVT Play.) Det gör du rätt i för Emil “HeatoN” Christensen kliver nämligen in i programmet som första e-sportaren någonsin, detta efter en kampanj på sociala medier som engagerat tiotusentals.

När det stod klart att före detta Counter-Strike-proffset skulle medverka var reaktionerna blandade. Forna Mästarnas mästare-deltagaren och före detta hockeymålvakten Tommy Söderström undrade: “Är det ett skämt?” HeatoN tog dock debatten med ro och konstaterade att han: “Inte har tid med trötta bittra gubbar”.

För DN berättar Heaton om förhoppningen på att hans medverkan ska bli en “aha”-upplevelse för tvivlarna.

– Det starkaste minnet från programmet är när jag och 69-årige isracingföraren Per-Olof ”Posa” Serenius sitter och spelar Counter-Strike. Posa var ganska bra direkt, trots att han aldrig spelat innan! Han är ju en riktig legend, pappa är ett stort fan av honom. Det var som att det nya möter det gamla, och Posa visade att det gamla kan hänga med, säger HeatoN som kanske kan bli en ögonöppnare för gemene Svensson.

Redan i premiären spelar HeatoN en stor roll där han pratar om sin framgångsrika karriär. Missa inte!

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts