Vi hårdtestar Ghost Recon: Wildlands pc-prestanda

Vi hårdtestar Ghost Recon: Wildlands pc-prestanda

Gott om alternativ – men också skäl att oroa sig.

Av PC Gamer-redaktionen

Ubisofts pc-spel börjar allt oftare erbjuda åtskilliga detaljerade justeringar i inställningsmenyn. Ghost Recon: Wildlands är inget undantag. Du kan förändra musaccelerationen och -känsligheten separat för specifika handlingar – från att se sig omkring och sikta till bilkörning och flygning. Du kan skala gränssnittet, och välja huruvida du vill se eller dölja specifika element. Du kan ställa in den interna renderingsupplösningen, stänga av ”lens flares”, utöka tredjepersonskamerans synfält, och så vidare. Här finns allt det du är ute efter.

Här nedan hittar du ett urval av alla olika alternativ.

Läs också: Hur mycket RAM behöver egentligen din speldator?

När det gäller prestandan har den i våra tester överlag varit helt okej – efter några rätt rejäla problem i början. Under första timmen misslyckades spelet flera gånger med att ladda olika saker snabbt nog. Mellansekvenser hängde sig tillfälligt, och ljudfiler hackade. Vid ett tillfälle körde vi in i ett område där vägarna glömt att ladda sina texturer. (Till slut dök de dock upp så den stackars marken inte behövde känna sig helt exponerad.)

Läs också: Så bygger du en grym speldator för så lite pengar som möjligt

Det dröjde inte särskilt länge innan vi slutade drabbas av dessa buggar. Det enda problem som dröjt sig kvar är att spelet då och då hänger sig i flera sekunder åt gången. Förmodligen triggas detta när man kör igenom särskilda laddningszoner. Det är inte tillräckligt för att sabba behållningen av spelet, men det är ett konsekvent (om än inte särskilt vanligt förekommande) irritationsmoment.

På en1070 GTX-driven speldator flyter spelet lent och fint i 1440p – omkring 60–70 rutor per sekund – på en något justerad version av Very High-förinställningen. Ultra levererar cirka 45 rutor, men med tillräckligt frekventa dippar för att det inte ska vara värt besväret. Det här rimmar med Wildlands systemkrav, som rekommenderar 1060 GTX för att spela i 1080p på High-förinställningen. Du kommer behöva rejält biffig hårdvara för att köra det här spelet på maxinställningarna.

Vi har upplevt två ganska tydliga grafikproblem. Det första är att växtlighetens detaljrikedom höjs lite väl nära spelaren – tillräckligt för att man ska se hur objekten plötsligt förvandlas framför ens ögon medan man kör. Det andra, allvarligare problemet är att kameran hackar en aning när man kör. Det är rentav så pass allvarligt att spelet nästan blir ospelbart. Buggen verkar bara triggas när man startar spelet i fönsterläge utan kanter. Växlar man till fullskärm försvinner problemet, åtminstone i vårt fall – och det är fortfarande borta om man därefter byter till fönsterläge utan kanter. När vi startade om spelet var dock hackandet tillbaka. Vårt tips är att hålla dig till fullskärmsläget för tillfället, förutsatt att detta är ett utbrett problem.

Läs också: De bästa grafikkorten just nu

Läs också: Så hittar du tio av de bästa vapnen i Ghost Recon: Wildlands

About The Author

Pappa, sambo, gamer, lantis, chefredaktör, skäggig. Några favoritspel: Outcast, Deus Ex, Max Payne, Total War-serien. Har du en vass penna eller idé, kontakta mig!

Related posts