Epics evighetsprojekt Fortnite ska släppas i år

Epics evighetsprojekt Fortnite ska släppas i år

Fortnite utannonserades för sex år sedan men på senare år har det varit oroväckande tyst från Epic– och People Can Fly-håll. Inte blev vi direkt lugnare när Epic för några dagar sedan presenterade Battle Breakers (och vinnaren av “mest generiska namn” går till…) vars fokus främst tycks vara mobila format.

Fortnite är en hybrid av tower defense och Minecraft där du bygger fort på dagtid och försvarar detsamma mot zombiehorder nattetid. Det är ett intressant upplägg men utöver alfauppdateringar har det i princip varit locket på – tills idag. I förbifarten sa Epics Tim Sweeney under GDC att det ska släppas “under året”.

Inga nya bilder, ingen ny trailer, bara ett litet löfte om att väntan närmar sig sitt slut. Det är förstås oroväckande att Epic inte gör en större grej av det här. Tror de inte längre på sitt projekt? Vi får helt enkelt vänta och se. Så här såg i alla fall Fortnite ut för fem år sedan. Det återstår att se hur det ser ut när det släpps 2017.

Fortnite Trailer

Epic Games is developing Fortnite, an expansive original world that invites players to be creative, resourceful and collaborative by day and defend their prized fortress by night … all utilizing the latest Unreal Engine technology.

 

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts