Det är visst dags för ett nytt spel baserat på Reservoir Dogs

Det är visst dags för ett nytt spel baserat på Reservoir Dogs

Har du tur minns du inte första gången Quentin Tarantinos fantastiska debutfilm Reservoir Dogs slaktades i klivet från vita duken till spelmediet. Det digitala hjärnsläppet dök upp 2006 men såren har ännu inte läckt, vilket gör det svårt att ta emot utannonseringen av nya Reservoir Dogs: Bloody Days med annat än skepsis och fruktan.

Bloody Days utvecklas av nykomlingarna Big Star Games som ingen någonsin har hört talas om – förutom deras sju fans på Facebook – som i sin tur hävdar att de är “stora fans av Reservoir Dogs” och är “väldigt fokuserade på att skapa en beroendeframkallande upplevelse som är trogen filmens spända, dramatiska stämning”.

Låt oss ta en titt på hur spänd och dramatisk stämningen är i den här trailern:

Reservoir Dogs: Bloody Days – Reveal Trailer

Celebrating the 25th anniversary of the cult-favorite film from Lionsgate’s vast film and television library, Reservoir Dogs: Bloody Days combines all the drama and tension of the movie with a unique “Time Back” gameplay mechanic.

Ja alltså, jag vill ju inte vara för dömande baserat på en knappt 20 sekunder lång filmsnutt, men jag vet verkligen inte om “frenetisk Hotline Miami-klon med tidsförvrängning” är vad som direkt slår mig som en tolkning av en film som till 85% består av spända konversationer i en tom lagerlokal. Bloody Days har inte ens vettet nog att basera sina karaktärer på skådespelarna från filmen – spelet från 2006 fick åtminstone loss Michael Madsen och han kan ju knappast ha blivit svårare att få tag på sedan dess – så kopplingarna till Tarantinos mästerverk känns onekligen ganska långsökta.

Men! Om Bloody Days erbjuder annat så kanske inte det behöver spela någon roll. En co-op-baserad shooter med drag av både Hotline Miami, The Masterplan och Monaco låter ju faktiskt inte superdumt på pappret och livet blir ju roligare om man vågar vara lite hoppfull. Det vore ju tråkigt om vi blev fast i mitten mellan två dåliga Reservoir Dogs-spel.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts