Blizzard lanserar Heroes 2.0

Blizzard lanserar Heroes 2.0

Chat-emojis och Diablo 2-hjälte intar The Nexus

 

MOBA-spelet Heroes of the Storm har länge haft ett simplistiskt progression-system utan större belöningar. Med ett lågt maxtak för både spelar- och hjältelevel har det saknats verkliga incitament för spelare att dra upp karaktärer annat än för guld – spelets valuta att köpa hjältar med. På konventet Blizzcon förra året annonserade Blizzard Entertainment att de ville förändra detta system i grunden och ge det ett syfte. Idag, månader senare, avslöjar de sina planer genom att avtäcka en massiv kommande uppdatering: Heroes 2.0.

 


Med Heroes 2.0 introduceras ett helt nytt taklöst progression-system för att motivera folk att levla hjältar. Istället för den tidigare gränsen på 40 kommer spelarens level motsvaras av den sammanlagda summan av ens hjältelevels. Låter det knepigt? Det blir bättre!

Loot chest den nya moroten
I Heroes 2.0 hämtar utvecklingsteamet en stor del inspiration från Blizzards övriga spel. Likt Overwatch kommer HotS från och med nu belöna varje ny erhållen level med loot chests. Loot chests kan innehålla allt från föremål så som skins och mounts, men också en drös nya kategorier av prylar: hjältespecifika chat-emojis, sprays, voice lines, announcers och banners. Vissa av kategorierna är fullt visuella under själva matcherna. Allt detta bakas ihop under den nya fliken Collection, en slags blandning av Hearthstones egen kollektionsbok och World of Warcrafts transmog-meny. Varje hjälte har sina unika föremål att samla. Frågan är bara hur interaktiva belöningar kommer påverka matcher när man både kan spraya ned en motståndare eller håna fiender med vältajmade voice lines.

 

– Vi hoppas att det inte får en dramatisk effekt på spelet. Många av belöningarna är menade att vara rent kosmetiska. På e-sportnivå så använder man redan så kallad “b-stepping” för att reta fiender genom att spamma sin Hearthstone-teleport. Nu kanske man kommer använda sprays istället, berättar Matthew Cooper, lead live designer.

Loot chests kan innehålla så gott som spelets alla olika skins – inklusive unika belöningar i stil med det sedan länge efterlängtade Prime Evil Diablo-skinnet. De är dock långtifrån det enda sättet att samla på sig alla nya föremål. Utöver kistor introduceras också de två nya valutorna “shards” och “gems”. Shards används som ett crafting-material och ger dig möjligheten att bygga ihop olika kosmetiska föremål till dina favorithjältar. Gems i sin tur ersätter riktiga pengar och kommer främst att användas i Featured-shoppen.

– Med det gamla systemet kunde spelare bli level 40 efter bara några månader. Vi har också spelare som gillar att fördjupa sig i en enskild hjälte, men efter level 20 fanns det ingen anledning att fortsätta. Det här har vi velat göra bättre, förklarar Matthew Cooper.

 


Ny hjälte ansluter
En massiv uppdatering kommer självklart inte utan en ny hjälte. Säg därför hej till Cassia, en amazon från Diablos universum (och en slags hyllning till dess 20-årsjubileum som nyligen ägde rum)! Som en ranged assassin har Cassia flera strängar på sitt sylvassa spjut (kan ni se det framför er? Nej inte vi heller, men det lät cool.). Förutom att kunna undvika attacker med hennes trait “Avoidance” gör hon bonusskada på fiender som är påverkade av mekaniken “blind”. Det gör henne stark med karaktärer så som Johanna och Lili. Matthew Cooper tycker synergier är en del av Heroes of the Storm.

– Spelmekaniker där karaktärer kompletterar varandra är definitivt intressant, men det behöver inte alltid vara så uppenbart som med Cassia. Något vi till exempel pratade om för flera år sedan var att Jainas kylbaserade skada skulle kunna förstärkas med hjälp av Arthas och hans egna kylattacker. Med Cassia tyckte vi det kunde vara häftigt med blind som en viktig faktor.


Både Cassia och det nya progression-systemet kommer inom kort att kunna speltestas på Blizzards PTR-server. Vad som kommer bli mest poppis, det Twitch-liknande emoji-paketet eller kaxiga voice lines, återstår att se.

 

About The Author

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Related posts