Berserk and the Band of the Hawk

Berserk and the Band of the Hawk

Recension: Berserk and the Band of the Hawk

Benny pratar om en av sina favoritanimeserier och spelet som är baserat på den.

Starkt fantasydrama och tveksam spelmekanik.

Kanske har jag enbart mig själv att skylla. Efter fjolårets Attack on Titan: Wings of Freedom började jag se Omega Force i ett helt nytt ljus. De bevisade att de kan göra annat än trista Dynasty Warriors-spinoffs och fylla dem med spelmekanik som faktiskt är rolig.

Jag hoppades att Berserk and the Band of the Hawk skulle fortsätta den fina trenden, men tyvärr gör det raka motsatsen. Återigen klafsar vi omkring på bruna slagfält fyllda med hundratals fiender som måste besegras med trög och oprecis kontroll.

Jag sänker svårighetsgraden till den allra lägsta utan att skämmas, för redan efter den första banan vet jag att det här inte kommer bli särskilt roligt. Istället vill jag koncentrera mig på det jag kom hit för – den fantastiska berättelse som är Berserk.

Jag klassar animeserien från 1997 som en av de allra bästa någonsin. Den avverkar berättelsebågen kallad The Golden Age, och samma parti animerades på nytt mellan 2012 och 2013 i form av tre långfilmer.

Det är från dessa som Omega Force hämtat mellansekvenserna i sitt spels första halva, och även om jag aldrig höll filmerna särskilt högt så påminner de mig fortfarande om varför jag älskar Berserk. Det här är ett mörkt fantasydrama som till och med får Game of Thrones att krypa ihop i fosterställning och ropa på mamma.

I korthet:

Vad är det?

Ett Dynasty Warriors-doftande Berserk-spel, på gott och ont

Utvecklare

Omega Force

Utgivare

Koei Tecmo

Webb

koeitecmoeurope.com/berserk

Cirkapris

575:-

Pegi

18 år

Spelat på

Intel Core i5-4690K, Geforce GTX 970, 16 GB RAM

Kolla även in

Duckman (både spelet och tv-serien, som finns på Youtube numera)

Guts och Cascas relation är minst sagt komplicerad. Bra skit!

Spelet fortsätter dock bortom The Golden Age. Förvisso fick Berserk en ny tv-säsong under fjolåret som också återupptar berättelsen, men den såg ärligt talat ut som stryk så det var förmodligen smart av Omega Force att inte inkludera scener från den i deras spel.

Men frånvaron av påkostade mellansekvenser under spelets andra halva gör ändå att min entusiasm minskar rejält. Och eftersom mangan (som anime-adaptionerna bygger på) fortfarande pågår får spelet även ett rumphugget och inte särskilt tillfredsställande slut (men det gör inte så mycket då jag redan var beredd på det).

Berserk and the Band of the Hawk är till för dem av oss som redan älskar källmaterialet och absolut ingen annan, men till och med vi har svårt att hålla god min. Det enda som bryter upp de monotona uppdragen är bosstriderna, men eftersom kontrollen framstår som ännu bökigare i dueller känner jag mig mest lättad när sluttexterna till slut rullar på min skärm.

Det rör sig inte om ett uselt spel. Som ett stycke komprimerad fanservice är det värt en eftermiddag eller två. Men Berserk förtjänar så otroligt mycket bättre.

Läs också:

RECENSION: Attack on Titan

Det är sällan särskilt effektivt att slåss från hästrygg, men man kan göra det!
Berserk and the Band of the Hawk Reviewed by on .
3

Utslag

60
60
Kolla animeserien istället.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts