Battlefield 1: They Shall Not Pass

Battlefield 1: They Shall Not Pass

Battlefield 1: They Shall Not Pass är en fransk triumf.

Fransmännen är här! Äntligen kan vi kuta omkring i vackert klarblå uniformer med krigets minst fåniga hjälmar, och skrika saker som ”Merde! La boche!” eller liknande. Lite konstigt att de inte var med från början, kan man tycka, men när DICE lägger till den nation som kanske gjorde mest för att vinna kriget, gör de det med besked.

Förutom nya uniformer och vapen, som i ärlighetens namn inte är sååå himla olika de som redan finns, får vi två helt nya Operations, de mini-kampanjer som redan gjorde BF1 (eller ”be-fett” som jag kallar det, baserat på min spelstil) till en sådan episk upplevelse. The Devil’s Anvil handlar om den tyska attacken på fransmännen vid Verdun, 1916. Operationen utspelar sig dels på totalt sönderbombade Verdun Heights och dels i de klaustrofobiska fästningskorridorerna i Fort de Vaux — två helt nya kartor alltså, med helt olika känsla och spelstilar.

Den andra operationen, Beyond the Marne, utspelar sig under tyskarnas sista stora offensiv under krigets sista sommar. Därför är de två kartorna här lite lummigare och grönare, med både Soissons och Rupture, som de heter, erbjuder mängder av action i skyttegravar samt en idyllisk liten fransk by.

Läs också: De 10 största spelbesvikelserna någonsin

I korthet:

Vad är det?

Världens mest episka första-världskrig-multiplayerarena

Utvecklare

DICE

Utgivare

Electronic Arts

Webb

battlefield.com

Cirkapris

600:-

Pegi

18 år

Spelat på

Intel Core i5-6600K 3,5 GHz, Nvidia GeForce GTX 1070 16 MB, 16 GB RAM

Kolla även in

Battlefield 4

Drat! Foiled av det gamla ”gömma sig i hus”-tricket again!

Alla fyra kartor finns så klart tillgängliga i t ex Conquest också, och särskilt de första två har snabbt blivit favoritval i server-browsern. Att rusa fram bland halvt raserade skyttegravar eller försöka trycka ned fienden med granater och gas för att kunna klämma sig in i ett rum och ta över en flagga, är bland det roligaste och mest intensiva jag upplevt i Battlefield 1 hittills. Ingen av dessa kartor har några fordon, så här är det apostlahästarna som gäller, vilket är en välkommen frisk bris.

En annan nyhet är den gigantiska nya behemoth som hjälper den förlorande sidan på utomhuskartorna. Den är baserad på den franska Char 2C, en löjligt stor och opraktisk, 69-tons stridsvagn som kan köras fritt över kartorna och dominera striden. Detta trots att vagnen i verkligheten mest användes som propagandaverktyg, och samtliga gick förlorade när de för första gången användes i strid — vilket inte hände förrän 1939!

Egentligen erbjuder inte TSNP något vi inte redan hade i BF1. Men de utmärkta nya kartorna, och de muntert blåa uniformerna räcker för att göra mig glad. Jag kommer att tillbringa många timmar med att slå tillbaka tysken i Frankrike, och det är ett gott betyg på detta första DLC.

Läs också: Alla Mass Effect-trilogins följeslagare, rangordnade från sämst till bäst

Det är lite synd att du sällan har tid att beundra de nya, lummiga by-kartorna.
Battlefield 1: They Shall Not Pass Reviewed by on .
4.15

Utslag

83
83
Grymma kartor och käckt blåklädda fransmän gör mig lycklig.

About The Author

Related posts