Afterwork på redaktionen (24-26 mars)

Afterwork på redaktionen (24-26 mars)

Helgen är här! I denna nya artikelserie, som ska återkomma varje fredag, kommer vi att berätta vad vi har för planer i helgen. Vilka spel vi kommer att mysa ner oss med, vilka filmer vi kommer att se och allt annat vi kan tänkas hitta på under de magiska, lediga dagarna innan måndagen kommer och ekorrhjulet börjar snurra igen. Vi vill att ni läsare ska lära känna oss på PC Gamer och “Afterwork på redaktionen” är ett av stegen för att vi ska bli ännu mer personliga.

Om du känner igen denna idé, är det för att den är kraftigt inspirerad av Niklas Alickis “Vad spelar vi i helgen?”-artiklar på före detta Eurogamer.se (numera förvandlat till Geek-Kultur). Stort tack till Niklas för inspirationen!

Under veckan som gått har Benny recenserat det efterlängtade rymdeposet Mass Effect: Andromeda, medan Mats tvärtom har rest bakåt i tiden för att kriga som fransman i Battlefield 1-expansionen They Shall Not Pass (recension!) Med veckans vardagar slut, återstår nu den efterlängtade helgen. Detta är vad redaktionen tänker hitta på under de närmaste dagarna:

Fredrik Eriksson
Efter tidningslämning kommer dvala. Senaste numret gick till tryck i veckan så nu ska jag stänga in mig och spela The Legend of Zelda: Breath of the Wild varvat med Mass Effect (ja, originalet. I dessa Andromeda-tider känns det befogat att poängtera.) När jag inte spelar (och det är inte ofta at the moment) plöjer jag O.J. Made in America. Efter American Crime Story – som alla måste se! –har den här historien blivit min nya drog. Läskig, fascinerande, totalt bisarr. När jag var liten var ju O.J. den där lustiga killen i Nakna pistolen-filmerna.

Benny Holmström
Både formel 1- och Moto GP-säsongen inleds i helgen, vilket innebär att jag bilar hem till föräldrarna och parkerar mig framför betalkanaler i tv-soffan. I övrigt tänkte jag faktiskt ta igen mig lite grann efter de gångna veckornas väldigt intensiva Mass Effect– och Nier-spelande (recension av det sistnämnda dyker upp nästa vecka), eventuellt i sällskap av The Path of Daggers, den åttonde boken i Robert Jordans fantasysvit The Wheel of Time.

Joakim Kilman
Jag ska laga cykel i helgen. Kanske spela lite Drakar och Demoner med mina syskon. Jag är spelledare och försöker hela tiden lura in dem i faror för mitt eget höga nöjes skull. Vi spelar väldigt casual, vilket passar oss utmärkt. Jag borde väl vårstäda lite också, men det kommer inte ske. Utöver det ska jag fortsätta spela Thimbleweed Park, förstås.

Mattias Frost
Jag skriver hemtenta och försöker förtränga faktumet att jag på något magiskt sätt ska hinna läsa 100 sidor om samhällsvetenskapliga forskningsmetoder också. Förmodligen skiter jag i allt och tittar på dank memes och käkar glass istället.

Elinor Hägg
Min kropp bejakar våren medelst förkylning och resten av mig bejakar förkylningen genom att lägga allt man kan behöva under en helg max en armlängd från soffan. I denna planerar jag att varva tupplurar med Horizon Zero Dawn tills febern går över.

Mats Nylund
Trist nog har jag ju rätt oregelbundna arbetstider, så jag kommer att tillbringa helgen med att se till så att Stockholms tunnelbana inte kommer på avvägar. Men mellan arbetspassen tänkte jag hinna med lite pluppletande i Ghost Recon: Wildlands och kanske rent av någon omgång X-Wing: The Miniature Game!

Jerry Fogselius
Denna helg inleds med nyversionen av Skönheten och Odjuret, som förhoppningsvis ruvar på samma magi som den tecknade Disneyfilmen från 1991. Lite spelande ska jag förstås också hinna med och med tanke på att jag fortfarande har en bit kvar i The Witcher, ska jag under helgen göra ytterligare ett försök att se förbi den unkna spelbarheten och ta mig ett steg närmare eftertexterna. The Witcher 2 och 3 kan inte komma fort nog!

Thomas Petersson
Just nu räknar, ringer och räknar jag lite till. Viktiga saker ska planeras. Tanken var också att få lite föräldraledigt på söndagen. Det tyckte son #2 var en dålig idé, så han spydde och sket ner sig (mer än vanligt), så nu blir det hemmahelg istället. Det innebär lite jobb, lite ikappkollande på The Walking Dead och Gold Rush (min guilty pleasure), säkert några slötimmar i Ghost Recon: Wildlands som jag snart tröttnat på och kanske även den sista timmen i To the Moon, som jag inte lyckats spela klart än. Det är trots allt säkert fem, sex timmar långt.

Rikard Olsson
Jag har gallsten. En 3 cm stor jäkel ligger och jäser bland allt mitt invärtes slafs. Den gör så fruktansvärt ont att jag i perioder varken kan ligga, sitta eller stå utan extrema smärtor från buken in i ryggraden. Trots det spelar jag det orimligt, verkligen makalöst svåra Rain World för att ni, kära läsare, ska få veta om det är värt er tid och pengar. Jag vill att ni ska tänka på det, mitt i allt fredagsmys, lördagsgos och söndagsdepp. Här sitter en annan, dubbelvikt över tangentbordet och skriker på ett spel med en gullig kattvarelse. För er skull. För att jag älskar er.

Hur ser dina helgplaner ut? Släng iväg en kommentar!

About The Author

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Related posts