Zenimax är inte klara med Oculus ännu

Zenimax är inte klara med Oculus ännu

Efter den uppseendeväckande domen där Oculus, som i sin tur ägs av Facebook, beordrades att betala 500 miljoner dollar i ersättning till Zenimax har saker tydligen hänt bakom kulisserna. För den som vill veta vad det hela handlar om ursprungligen så har Benny sammanfattat det här. Men det är en härva där bland annat John Carmack dragits in och anklagats för upphovsrättsstöld.

Nu är Zenimax på krigsstigen igen. De anser fortfarande att domen var för mild, och att upphovsrättsbrott har begåtts. Enligt Reuters har de lämnat in en ansökan om ett föreläggande till domstolen i Dallas. Om det går igenom kommer Oculus och Facebook fortfarande att kunna sälja hårdvaran, men inte den nödvändiga mjukvara som innehåller de kodrader som Zenimax hävdar är upphovsrättsskyddade. Med andra ord, ett hårt slag, för hårdvara utan fungerande mjukvara är tämligen värdelöst. Och ganska omöjligt att sälja.

Enligt Zenimax själva är denna åtgärd nödvändig då de anser att 500 miljoner är för lite för att Facebook ska reagera. Det är inte avskräckande nog. Det hela bör nog ses som ett sätt för Zenimax att tvinga fram en lukrativ uppgörelse mellan parterna. Enligt Gamasutra uttrycker Facebook besvikelse över både de nya uppgifterna och originaldomen, som de beskriver som “lagmässigt bristfällig”, och säger att de kommer att fortsätta att bestrida den.

Än är inte sista ordet sagt, med andra ord.

About The Author

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Related posts