Trappist 1-systemet kommer till Elite: Dangerous

Trappist 1-systemet kommer till Elite: Dangerous

Om du inte bott under en näve grus den senaste veckan har du nog fått reda på att NASA upptäckt sju nya planeter som vi människor eventuellt skulle kunna bosätta oss på. Vi måste bara klura ut hur vi ska kunna resa 40 ljusår utan att dö först.

Solsystemet där de nya planeterna finns kallas Trappist 1 och snart kommer vi kunna besöka det i Frontiers uppskattade rymdspel Elite: Dangerous. Eller ja, egentligen kan vi redan göra det redan nu eftersom spelet sedan tidigare innehåller ett snarlikt solsystem, om än under ett annat namn.

David Braben, herr Elite i egen hög person, lämnade ett meddelande på Frontiers officiella forum som förklarade att Stellar Forge (verktyget som genererar planeter och solsytem i Elite: Dangerous) redan skapat ett snarlikt solsystem i stort sett samma position som Trappist 1. Det består av en brun dvärg med sju jordiska planeter omkring sig och skapades med hjälp av Stellar Forges avancerade beräkningar.

Solsystemet ifråga kommer justeras lite grann (men bara lite grann) i en kommande uppdatering och döpas om till Trappist 1. Förändringarna kommer implementeras i beta 2 och senare bli tillgängliga för alla spelare i och med version 2.3 av Elite: Dangerous.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts