The Banner Saga kan fortsätta efter trilogifinalen

The Banner Saga kan fortsätta efter trilogifinalen

The Banner Saga 2 (recension) är i mina ögon ett av 2016 års bästa spel. Problemet var dock att få upptäckte detta faktum, vilket fick Stoic att ta The Banner Saga 3 dit originalet en gång var: till Kickstarter.

Spelet nådde målet för en dryg vecka sedan och nu är man i full färd med att sträva mot olika bonusmål och avslöja desamma. Det första nåddes här om dagen och närmast strävar Stoic efter ett survival-läge.

Under en Reddit AMA berättade teamet också att de har spännande nyheter gällande röstskådespeleri, vilket serien hittills inte haft. Detta tycks dock hänga på hur framgångsrik kampanjen blir:

– Vi hoppas kunna förmedla spännande nyheter om det här målet. Det är en dyr grej för en liten studio som vår, men det är något vi skulle vilja erbjuda vårt community. Kan inte säga mer om det, men om ni vill se det en dag vore det snällt om ni gav ert stöd till pågående Kickstarter, säger Stoic.

Trilogifinalen är kanske inte slutet

The Banner Saga 3 ska vara en stor, episk final på trilogin men Stoic säger att de skulle tycka mycket om att utforska nya berättelser i seriens vikinga- och asainfluerade universum, så som berättelser från karga Dalalond eller bortom det stora havet i väster. Det beror dock på hur bra det går för The Banner Saga 3.

– Kommer det fler berättelser från den här världen? Vi hoppas verkligen det. Det är lustigt nog helt upp till oss. Vi har ofta sagt att vi skulle älska att göra mer, att historien vi berättar bara är toppen av isberget, men det beror samtidigt på spelarbasen. Köper folk spelet och berättar för sina vänner? Det är allt vi behöver. Även ett litet team behöver tjäna pengar nog för att kunna fortsätta. Vi får se hur The Banner Saga 3 tas emot.

26 dagar återstår och enligt Kicktraq kommer Stoic få ihop drygt 650 000 dollar. Den siffran ska vi dock ta med en nypa salt för när målet väl nåtts brukar tempot sakta ner. Klart är i alla fall att spelet blir verklighet.

Banner Saga 3

Stoic is raising funds for Banner Saga 3 on Kickstarter! The conclusion to the award-winning series of mature, story-driven, turn-based strategy games steeped in Viking culture.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts