Sunless Skies nådde Kickstartermålet i ett huj

Sunless Skies nådde Kickstartermålet i ett huj

Jag hade ärligt talat inte ens susning om att Failbetter Games skulle gräsrotsfinansiera uppföljaren till Sunless Sea, som heter Sunless Skies. Men Kickstartern kom, Kickstartern sågs och Kickstartern segrade – på fyra ynka timmar! Det var allt som krävdes för ett pengaregn på 100 000 brittiska pund.

Som namnet så tydligt vittnar om byter teamet ett mörkt, steampunkigt hav mot en mörk, steampunkig himmel. (Det är ju ändå Failbetter vi talar om.) Vi har dock fått se få (noll?) gameplaybilder, varken stilla eller rullande, men tack vare kampanjvideon får vi ett smakprov på hur utforskaren i rymden kommer att te sig.

Helt i linje med utvecklarens smakt blir det inga vanlig rymd. I den här kommer du “tala med stormar”, “mörda en sol”, ta dig an uråldriga utomvärldsliga varelser som “äter tid”. Det låter som en kittlande resa och i skrivande stund är man uppe i 145 000 pund med hela 29 dagar kvar av kampanjen. Hur ska detta sluta?

Sunless Skies – the sequel to Sunless Sea

Failbetter Games is raising funds for Sunless Skies – the sequel to Sunless Sea on Kickstarter! Explore a universe steeped in celestial horror and ravaged by Victorian ambition in this literary RPG for PC, Mac and Linux.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts