Starbreeze ger ut Psychonauts 2 digitalt

Starbreeze ger ut Psychonauts 2 digitalt

Det har gått ett tag sedan vi senast såg till det Fig-finansierade Psychonauts 2, uppföljaren till Tim Schafers och Double Fines hyllade plattformsäventyr från 2005. I oktober fick vi se en demo som återskapade sommarlägret i Whispering Rock från originalspelet, och nu har vi fått en ny video som ger oss ytterligare inblick i spelets teknik.

Tim Schafer avslöjar också att Psychonauts 2 kommer ges ut via digitala plattformar av svenska Payday 2-studion Starbreeze. Pressreleasen hittas här, och vi får reda på att Starbreeze kommer investera 8 miljoner dollar i projektet.

Till en början kommer Starbreeze få hela 85 procent av intäkterna från försäljningen, men den siffran sänks till 60 procent efter att den ursprungliga investeringssumman tjänats in. Double Fine äger fortfarande de hundraprocentiga intellektuella rättigheterna till Psychonauts 2.

– Många av oss spelare som vuxit upp under 70- och 80-talet har någon gång stött på de suveräna spelen från Double Fine och Tim Schafer, sade Starbreeze-vd:n Bo Andersson-Klint i pressmeddelandet.

– Spel som Grim Fandango, Day of the Tentacle, Full Throttle och Brütal Legend finns alla på listan över personliga favoriter för många av oss. Vi är mycket stolta över att kunna utöka vår publiceringsverksamhet med detta framträdande samarbete. Starbreeze ser fram emot att hjälpa Doublie Fine ta det nya och spännande spelet Psychonauts 2 till unga och gamla spelare världen över.

– Starbreeze är den perfekta partnern för Double Fine och våra finansiärer, fortsatte Tim Schafer. Deras expertis sträcker sig inte enbart till att utveckla och publicera spel, utan även att stöda dem efter lanseringen, vilket kommer gagna spelare av Psychonauts 2.

Här är den nya teknikdemon.

Psychonauts 2 // Quarry Art Test

Uploaded by DoubleFineProd on 2017-02-06.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts