Resident Evil 7 har skeppats i 3 miljoner exemplar

Resident Evil 7 har skeppats i 3 miljoner exemplar

För två veckor sedan kunde vi rapportera att Resident Evil 7 skeppats till butik i 2,5 miljoner exemplar. Nu är den siffran uppe i 3 miljoner, berättar Capcom via ett pressmeddelande. Detta betyder dock inte att antalet sålda exemplar är lika många, men Capcom räknar uppenbarligen med att de goda recensionerna för spelet ska leda till en hög försäljning trots att spelet inte är lika brett som de tre actionpackade föregångarna Resident Evil 4, 5 och 6.

I pressmeddelandet passar Capcom även på att skryta om den sammanlagda försäljningen av Resident Evil-spel. Sedan originalets debut 1996 har serien sålt i över 76 miljoner exemplar, vilket förstås är imponerande siffror med tanke på att spelen inte direkt håller en jämn nivå när det gäller kvaliteten.

Även den senaste filmen går det bra för, trots att den blir sågad överallt och blott har 32 % på Rotten Tomatoes. Resident Evil: The Final Chapter har i nuläget dragit in över en miljard kronor i biobiljettsförsäljning, vilket gör mig övertygad om att det (tyvärr) inte alls kommer bli något slut på denna horribla filmserie – trots undertiteln The Final Chapter. Kommer senaste filmens braksuccé resultera i Resident Evil: Resurrected om några år? Jag vågar satsa min själ på det.

About The Author

Glad gamer med smak för action och äventyr, men älskar även storytunga titlar där ett bitterljuvt slut är grädden på moset. Uppväxt med konsoler, men tog år 2014 steget in i PC-världen där de magiska 60 FPS väntade.

Related posts