Premiärtrailer för FTL-utvecklarnas nya spel

Premiärtrailer för FTL-utvecklarnas nya spel

FTL: Faster Than Light var ett oerhört uppskattat spel när det släpptes hösten 2012. Det handlade om att hålla en rymdskeppsbesättning vid liv så länge som möjligt, vilket snabbt visade sig vara mycket lättare sagt än gjort.

Nu är utvecklarna Subset Games tillbaka med ett väldigt annorlunda spel – tänk actionfilmen Pacific Rim, fast med pixelgrafik och turbaserade strider, och du får Into the Breach. På Steam-sidan kan vi läsa att kvarlevorna av den mänskliga civilisationen hotas av gigantiska monster från jordklotets inre, och precis som i FTL är slumpgenererade uppdrag en viktig feature.

Själv är jag ju mäkta förtjust i stora robotar (Tengen Toppa Gurren Lagann och Code Geass är två av de bästa animeserierna som existerar) och ungefär lika förtjust i turbaserade strider, så det här spelet kan nog bli en ny personlig favorit när det väl blir klart någon gång i den ospecificerade framtiden.

Här är den första trailern för Into the Breach.

Into The Breach – Announcement Trailer

Control powerful mechs from the future to defeat an alien threat. Each attempt to save the world presents a new randomly generated challenge in this turn-based strategy game.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts