Pewdiepies svar på kritiken från media

Pewdiepies svar på kritiken från media

Som ni säkert redan vet, hamnade Felix “Pewdiepie” Kjellberg i blåsväder tidigare i veckan. Den amerikanska mediajätten Wall Street Journal uppmärksammade Pewdiepies olika Nazistskämt, vilket i och med bottennappet “Death to all jews”-skylten resulterade i att Disney sade upp sitt avtal med Pewdiepie, och den planerade andra säsongen av Scare Pewdiepie ställdes in. De 53 miljoner prenumeranterna som Pewdiepie har på sin Youtube-kanal får Felix dock behålla.

I en ny video på sin egna Youtube-kanal, ger Pewdiepie sin syn på det som har hänt. Enligt honom har media – framför allt Wall Street Journal – tagit hans skämt ur deras sammanhang, för att på så sätt kunna attackera honom och skada hans trovärdighet såväl som hans ekonomi. Han menar att det enda media har varit intresserade av under alla år, är att skriva om hur mycket pengar han tjänar på sin Youtube-kanal. Detta medan det sällan är någon som bryr sig om den välgörenhet han faktiskt har bedrivit till olika ändamål; senast i december höll han och ett gäng andra internetstjärnor en välgörenhetsgala i form av en Live Stream vid namn Cringemas, där donationer på 1,3 miljoner dollar gick till (RED) vars mål är att bekämpa AIDS.

Pewdiepie understryker också att han vill kunna skämta om allt, men att han är medveten om att Fiverr-skylten kan ha varit att gå ett steg för långt. Han avslutar med att ge fingret åt Wall Street Journal och ber dem försöka skada hans rykte på nytt, varpå han tackar de tittare som står på hans sida. Kolla in videon här nedanför och bedöm själv om du köper Felix Kjellbergs förklaring eller ej:

My Response

ヅ My statement about hate groups supporting me: http://pewdie.tumblr.com/post/157160889655/just-to-clear-some-things-up

About The Author

Glad gamer med smak för action och äventyr, men älskar även storytunga titlar där ett bitterljuvt slut är grädden på moset. Uppväxt med konsoler, men tog år 2014 steget in i PC-världen där de magiska 60 FPS väntade.

Related posts