Optimism och Witcher-influenser i nya Mass Effect

Optimism och Witcher-influenser i nya Mass Effect

I nästa nummer av PC Gamer läser du den sista (sprängfyllda!) artikeln om Mass Effect: Andromeda inför releasen den 23 mars. En av delarna som Bioware arbetat hårt med är bisysslorna. Till skillnad från Dragon Age: Inquisition – men i likhet med The Witcher 3 – vill teamet ge oss meningsfulla sidouppdrag.

– Vi tar oss an completionist-aspekten på ett väldigt annorlunda sätt, då vi gjort och lärt oss mycket med Inquisition. Men vi har också observerat vad andra spel gjort, så som The Witcher. Det var väldigt viktigt för oss att kvantiteten inte drog ner kvaliteten på sakerna du kan åta dig, berättar Fabrice Condominas.

Till skillnad från The Witcher (och tidigare Mass Effect-delar) siktar man dock på en mer optimistisk anda i berättelsen. Det faller sig naturligt då det inte finns någon överhängande ondska som reapers eller en känsla av att du och dina vänner rör er mot en säker undergång.

– Reapers hade i princip gått till attack och allt hade gått åt helvete. Då är det svårt att förmedla en berättelse om individer, deras besvär och personliga kriser. I Andromeda ville vi tona ner detta en aning så att vi kan berätta historier om utforskande och av en mer lättsam natur, säger Michael Gamble.

Sex sprängfyllda sidor läser du i vårt marsnummer ute i början av nästa månad. I väntan på det är vårt arkiv fyllt med Andromeda-godsaker, däribland om dialogerna, multiplayer, sex och oväntade länkar till tidigare delar.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts