Obsidian snackar om klassystemet i Pillars of Eternity 2

Obsidian snackar om klassystemet i Pillars of Eternity 2

Fig-kampanjen för Pillars of Eternity 2: Deadfire går väldigt bra. Just nu har de 2.1 miljoner dollar insamlade, vilket är en miljon mer än ursprungsmålet, med 20 dagar kvar på kampanjen. I senaste backer-videon (som även icke-backare kan titta på) så snackar spelets game director Josh Sawyer multiklasser. Han förklarar vad multiklasser innebär, hur de kommer fungera och vilka sorters för- och nackdelar de har.

Varje karaktär i kommer att kunna välja en primär klass och en underklass som de kan växla mellan som de vill. Klasser kan matchas som man vill, men det går inte att ha mer än två. För att balansera karaktärer med multiklasser kommer Pillars of Eternity 2 att använda system med “power levels” och “power points” för att bestämma en karaktärs faktiska nivå. En fighter/mage på nivå sju kommer att ha en “power level” på tre i sin primära klass, jämför med en renodlad fighter eller mage som har fyra vid samma nivå.

Förhoppningen är att systemet ska dels vara begripligt och tilltalande för nybörjare, men även ge gott om alternativ till hardcore-spelare som vill experimentera. Kolla in videon nedan för fler detaljer om du är nyfiken.

 

Pillars of Eternity II: Deadfire – Backer Update 7 – Multi-Classing

Hello again, backers and fans! In this design update, Pillars of Eternity II: Deadfire Game Director, Josh Sawyer goes into detail about the specifics of multi-classing in Deadfire. Learn all about our goals for the system and how classes advance.

About The Author

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Related posts