Här är Defcon i VR

Här är Defcon i VR

Defcon släppets ursprungligen hösten 2006 och är ett litet spel om stora krig. Inspirationen kommer från klassiska 80-talsfilmen Wargames där en ung Matthew Broderick startade riktiga krig genom att spela ett primitivt datorspel.

Jag har aldrig spelat Defcon, men har upprepade gånger hört det beskrivas som “den bästa skärmsläckaren någonsin”, ett spel som är underhållande/förfärande/fascinerande att bara bevittna medan ett gäng dator- eller människostyrda spelare spränger jorden i småbitar.

Nu har utvecklarna Introversion Software släppt Defcon VR, och det är helt gratis att ladda ner via Steam. Man kan inte spela Defcon i Defcon VR, men väl se på medan andra gör det. I spelet befinner man sig i ett stort konferensrum med ännu större skärmar, och tillsammans med andra spelare kan man bevittna den totala förstörelsen samtidigt som man slänger stolar och datorskärmar på varandra. Ni vet, VR.

Här är en 13 minuter långa video från utvecklarna själva.

DefconVR

Introversion joins the VR party! After Prison Architect, our most successful game is DEFCON – a nuclear war strategy game inspired by the 80s movie War games (If you’ve not seen it, do yourself a favour and check it out over the weekend) DEFCON VR allows you to spectate DEFCON games in the comfort of your own virtual War Room.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts