Ett spel om judar i Andra världskrigets Polen

Ett spel om judar i Andra världskrigets Polen

Det finns tunga spel och så finns det My Memory of Us.

Polska studion Juggler Games håller på att utveckla ett “väldigt unikt, känslosamt spel” som utspelas i ett judiskt ghetto i Polen under Andra världskriget. Färgerna i teasertrailern nedan är dämpade, och den lilla rödklädda flickan får oss omedelbart att tänka på Spielberg-filmen Schindler’s List.

Med det sagt handlar det inte om ett hundra procent realistiskt spel. Nazisterna är robotar och i trailern springer barnen omkring på ett tåg som flyger genom luften. Det kommer finnas referenser till verkliga händelser och människor, men samtidigt skulle spelets berättelse ha kunnat äga rum “var som helst, under en annan tid på en annan plats”.

Spelaren kontroller både pojken och flickan, och bägge har sina speciella färdigheter, antingen individuellt eller som ett par. Det känns som att spelet siktar på att bli ett mörkare och tyngre Ico, och sämre inspirationskällor kan man ju helt klart ha.My Memory of Us har i dagsläget inget releasedatum, men spelet kommer visas upp under PAX East i Boston mellan den 10 och 12 mars.

Här är teasertrailern.

My Memory of Us Teaser Trailer

My Memory of Us is a reminiscence of a friendship between a boy and a girl. A friendship made during tough times. Times of terror, pain, and exclusion in a world where people were forced to live in two artificially detached worlds.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts