Erik Wolpaw har lämnat Valve

Erik Wolpaw har lämnat Valve

Erik Wolpaw, som arbetat hos Valve sedan 2004 och satt sin penna mot manusen för de flesta av företagets spel sedan dess, har lämnat studion. Det var Mark Laidlaw, som arbetade med Wolpaw på Valve fram tills förra året, som först gick ut med nyheten med ett tweet, vilket Wolpaw sedan bekräftade via en Facebook-uppdatering.

Me Not @ GDC on Twitter

@Wolpaw left Valve so I can now insult him freely without damaging the company’s reputation. He’s a comic genius and a true original.

Wolpaw var kanske mest känd som en av de tre manusförfattarna bakom Portal 2, som med all rätt klassas av många som ett av de mest välskrivna spelen genom alla tider. Han arbetade även på första PortalLeft 4 Dead, samt både Half-Life 2 Episode One och Two. Innan dess hjälpte han att skriva Double Fines klassiska äventyr Psychonauts tillsammans med Tim Schafer och just nu arbetar de två på den efterlängtade uppföljaren Psychonauts 2.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts