En första titt på striderna i The Bard’s Tale IV

En första titt på striderna i The Bard’s Tale IV

Det var i slutet av september som vi senast fick en glimt av The Bard’s Tale IV, Inxiles Kickstarter-finansierade rollspelsuppföljare. Nu har emellertid den kaliforniska studion lättat på locket rejält, och nedan får ni en första smak av spelets strider och utforskning i ett sex och en halv minuter långt gameplayklipp.

Man utforskar miljöerna ur förstapersonsperspektiv och spelarens kompanjoner reagerar ofta verbalt på saker som händer omkring dem. Vi får exempel på simpel problemlösning i form av magiska broar innan vi slängs huvudstupa in i en turbaserad strid mot tre stöddiga kobolder åtföljda av en magisk cyklop.

Personligen är jag inte bekant med den här serien sedan tidigare, men gillade verkligen det snarlika Might & Magix X: Legacy (nu får jag väl stryk av Bard’s Tale-fans) som släpptes 2014, och känner mig sugen på mer. The Bard’s Tale IV planeras släppas i oktober (i alla fall enligt information på Kickstarter-sidan) så vi kommer sannolikt få se en hel del mer från spelet under vårens och sommarens lopp.

Här är gameplayklippet.

The Bard’s Tale IV – Combat First Look

ESRB RATING PENDING: May contain content inappropriate for children. Visit esrb.org for rating information Check out this first work-in-progress look at combat and exploration gameplay in The Bard’s Tale IV! The Bard’s Tale IV returns to the classic fantasy RPGs of years past.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts