Det går (tyvärr) väldigt bra för nya Konami

Det går (tyvärr) väldigt bra för nya Konami

Konami är inte längre Konami. När jag ser tillbaka på mitt spelliv har den japanska speljättens titlar funnits med nästan hela vägen: CastlevaniaMetal Gear SolidSilent HillSuikoden och så vidare.

De senaste årens stormar med Silent Hills-nedläggningen, Hideo Kojima-debaclet och oviljan att göra traditionella spel (Guillermo del Toro sammanfattar det bäst med ett “Fuck Konami!“) har dock inte gjort Konami fattigare. Tvärtom. Konami tjänade mer pengar under 2016 än man gjorde 2015, när Metal Gear Solid 5 släpptes.

Mycket, mycket mer. Konami rapporterar att man ökade intäkterna med 70 procent under de nio månaderna som tog slut 31 december 2016 än under motsvarande period året innan. Deras största kassakor är nedslående för traditionella gamers: mobilspelen Yu-Gi-Oh! Duel Links och Jokkyou Powerful Soccer.

Traditionella spel vi pc-spelare kan se fram emot under 2017 är lätträknade: Metal Gear Survive och ett nytt PES. Det tidigare lär å andra sidan suga och det senare lär som vanligt misshandlas på pc.

 

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts