Därför är FOV låst till 90 i Resident Evil 7

Därför är FOV låst till 90 i Resident Evil 7

Gillar du att dra upp FOV-mätaren till max i olika FPS-spel? I Resident Evil 7 har du ingen möjlighet att få bredare Field Of View än 90, något vår systersida pcgamer.com frågade Capcom om. Svaret blev följande:

– Att låsa FOV till 90 grader är ett speldesign-beslut. Utvecklaren funderade på att potentiellt göra det bredare efter feedback från demon (Beginning Hour, red. anmärkning), men att göra det bredare introducerade problem med att vissa objekt, texturer etcetera inte skulle bli fullt renderade på grund av prestanda-förutsättningarna. Det skulle kräva betydligt mer prestanda eftersom ett bredare synfält skulle innebära fler synliga objekt i bild. Att ha för mycket periferiseende i denna typ av spel skulle dessutom ta bort mycket av spänningen och atmosfären som spelet bygger på.

På frågan om Resident Evil 7 kommer få stöd för Ultrawide-skärmar i 21:9-format, svarar Capcom såhär:

– Det finns för tillfället inga planer på att stödja skärmar med brett format.

Så, med andra ord finns det inget hopp för dig som har en bred monitor. Blir du chockad, arg eller ledsen, eller förstår du kanske rentav Capcoms beslut att låsa FOV i Resident Evil 7 till 90, och skippa 21:9-formatet?

About The Author

Glad gamer med smak för action och äventyr, men älskar även storytunga titlar där ett bitterljuvt slut är grädden på moset. Uppväxt med konsoler, men tog år 2014 steget in i PC-världen där de magiska 60 FPS väntade.

Related posts