Crytek säger upp ännu mer personal

Crytek säger upp ännu mer personal

I december fick vi reda på att de tyska Crysis-utvecklarna Crytek var tvungna att stänga ner hela fem av sina studior – Ungern, Sydkorea, Kina, Turkiet och Bulgarien, varav den sistnämnda numera återuppstått som Black Sea Games. Detta innebär att endast två Crytek-studior finns kvar – Warface-studion i Kiev, Ukraina och moderbasen i Frankfurt. Nu har Crytek utannonserat att ytterligare 15 anställda måste gå, den här gången från Frankfurt.

– Crytek har alltid försökt pressa gränserna inom spelbranschen, säger Avni Yerli, managing director, i ett pressmeddelande. Det förblir vårt mål, samtidigt som vi skär ner vår affärsverksamhet för att återigen fokusera på utveckling av teknik och spel i första hand. En av de oturliga biverkningarna av den här processen är uppsägningarna vi utannonserar idag.

– Vi är extremt tacksamma för det hårda arbete och hängivenheten som varje person på Crytek uppvisar, och de teammedlemmar vi nu säger adjö till kommer få emotta omfattande stöd som reflekterar vår tacksamhet. Vi kommer också finnas tillgängliga för att kunna stöda dem i jakten på nya jobb någon annanstans, som tar tillvara på deras stora talanger.

Crytek har under fjolåret fokuserat stort på VR med spelen The Climb till Oculus Rift och Robinson: The Journey till Playstation VR. Innan dess släppte de det mediokra actionspelet Ryse: Son of Rome som en lanseringstitel till Xbox One i slutet av 2013. Spelet släpptes också till pc drygt ett år senare, hösten 2014.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts