Nästa Overwatch-hjälte – en robottokig flicka?

Nästa Overwatch-hjälte – en robottokig flicka?

När Blizzard inte bannar tiotusentals Overwatch-spelare teasar de nya Overwatch-hjältar. En fiktiv intervju med 11-åriga underbarnet, AI-experten och robotingenjören Efi Oladele hintar (mindre troligt) om att en litet barn ska finnas i uppställningen rustad med dödliga vapen eller (mer troligt) att hon ska bygga en ny robothjälte.

Det hade visserligen varit ett unikt grepp att placera en liten flicka mitt på ett slagfält men den PR-mässiga backlashen hade troligtvis blivit monumental. Så, nej, räkna inte med att se Oladele direkt i uppställningen. Indirekt, däremot … Eller också teasar Blizzard något helt annat, kanske en ny karta med robottema.

Kort sagt: vem vet? Inte vi i alla fall. Att en robot- och AI-expert ska bygga nästa Overwatch-hjälte satsar åtminstone jag mina pengar på. Det återstår att se vad de 25 miljoner (!) spelarna har att vänta.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts