Bioshock-studion Irrational Games blir Ghost Story

Bioshock-studion Irrational Games blir Ghost Story

I början av 2014 avslöjade Ken Levine att Irrational Games, som ligger bakom såväl moderna som tidlösa klassiker som BioshockSystem Shock 2 och SWAT 4, skulle genomgå en dramatisk förvandling. Man avskedade lejonparten av staben och stora blockbusters med ännu större budget var ett minne blott.

Nu tar Irrational nästa steg i förvandlingen och blir Ghost Story Games.

– Ghost Story grundades av tolv forna Irrational Games-utvecklare och vårt uppdrag är enkelt: att skapa uppslukande, storydrivna spel för människor som älskar spel som begär något av dem. Även om vi tror att våra nya spel kommer tilltala Bioshock-fans tillåter vårt nya fokus oss att bygga upplevelser där vårt gameplay är lika utmanande som berättelserna, berättar teamet på den nystartade sajten.

Ken Levine kommer även i fortsättningen leda arbetet som chef och creative director och teamet har enligt sajten vuxit till 25 stycken. Vad de kommer att skapa vet vi ännu inte, men vi är förstås spända.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts