Bekräftat: Middle-Earth: Shadow of War släpps i sommar

Bekräftat: Middle-Earth: Shadow of War släpps i sommar

Tidigare idag skrev Fredrik några rader om Middle-Earth: Shadow of War, vars existens avslöjades i förtid av den amerikanska återförsäljaren Target. Nu har Warner Bros Games och Monolith Productions sagt “men okej då!” och skickat ut en officiell pressrelease tillsammans med en lika officiell trailer.

Middle-Earth: Shadow of War är uppföljaren till 2015 års hyllade Middle-Earth: Shadow of Mordor, ett spel där man tog rollen som den kapable krigaren Talion och mördade Sagan om Ringen-orcer inom ramarna av det innovativa Nemesis-systemet.

Både Talion, Nemesis-systemet och Mordor gör comeback i uppföljaren, men den här gången får man ge sig i kast med självaste ringvålnaderna, ni vet de där läbbiga typerna som jagade brödraskapet i Sagan om Ringen. Nemesis-systemet var känt för att forma dina fiender dynamiskt, men nu ska även deras fästningar utformas på liknande sätt.

– Efter det fantastiska mottagandet av Middle-Earth: Shadow of Mordor kommer vi expandera varje dimension av spelet i uppföljaren, inklusive världen, berättelsen, rollspelssystemen, kärnmomenten och självklart de personliga spelarberättelserna som möjliggörs med Nemesis-systemet, sade Michael de Plater, vice president creative hos Monolith Productions.

– I egenskap av livslånga fans av Midgård är vi oerhört tacksamma över privilegiet att få blåsa liv i den mest fantastiska fantasy-världen som någonsin skapats på ett helt nytt sätt, för en ny generation. Med Middle-Earth: Shadow of War kan vi knappt bärga oss inför att få se de fantastiska berättelser spelare kommer skapa och dela med andra.

Middle-Earth: Shadow of War släpps till Steam och Windows-butiken den 25 augusti, varav den senare versionen också har stöd för Play Anywhere. De första spelsekvenserna från spelet kommer presenteras den 8 mars, onsdag nästa vecka. Här är premiärtrailern för Middle-Earth: Shadow of War.

Middle-earth™: Shadow of War™ Official Announce Trailer

Warner Bros. Interactive Entertainment announces Middle-earth: Shadow of War™, the sequel to the critically-acclaimed Middle-earth: Shadow of Mordor™, winner of more than 50 industry awards, including 2015 Game Developers Choice Awards’ Game of the Year, Outstanding Innovation in Gaming at the 2015 D.I.C.E. Awards and the BAFTA for Game Design.

 

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts