Bear With Me – Episode 2

Bear With Me – Episode 2

Ett litet steg åt rätt håll i deckaräventyet Bear With Me – Episode 2, som om inte annat väcker nyfikenhet på fortsättningen.

Första kapitlet i episodiska deckaräventyret Bear With Me gjorde inga större intryck på mig. I denna andra del tar dock utvecklarna ett litet men viktigt steg åt rätt håll. Istället för att springa runt i ett ganska sparsamt designat hem släpps vi nu ut i en mörk, regnig storstad.

Nalledetektiven Ted och flickan Amber fortsätter alltså sökandet efter hennes försvunne bror. Men saker som bara anades i första kapitlet utvecklas nu mer, och tematiken mellan raderna är tydligare. Allting utspelas i Ambers fantasivärld från barndomen, och alla roller spelas av hennes leksaker.

Det hela påminner inte så lite om Toy Story, och under ytan ligger teman om saknad och uppväxt och värker lite försiktigt. Att vi nu rör oss i en klassisk, regnig noir-stad höjer dessutom atmosfären och hjälper till att sätta den där ack så viktiga atmosfären lite bättre än förra gången. Röstskådespeleriet, humorn och dialogen överlag är fortfarande ojämn och ofta närmast irriterande förnumstig. Men särskilt mot slutet av kapitlet prickar utvecklarna in några intressanta små stråk av vemod och genuin konflikt som jag verkligen hoppas att de följer upp i kommande episoder.

 

I korthet:

Vad är det?

Andra, något bättre, kapitlet av en söt men ojämn nalledeckare

Utvecklare

Exordium Games

Utgivare

Exordium Games

Webb

bearwithmegame.com

Cirkapris

45:-

Pegi

Ej klassificerat

Spelat på

Intel Core i5 3,3 GHz, GTX 1070, 16 GB RAM

Kolla även in

Discworld Noir

Dialogen är ojämn och sällan så fyndig som den tror att den är.

Pusslen är ungefär i linje med föregångaren. Med andra ord varierar de lite i kvalitet, de med. Jag fastnade på ett i grund och botten simpelt sådant enerverande länge eftersom jag helt enkelt aldrig varit med om att man skalar banan med en fickkniv. Bara använd händerna, för helvete! Dessutom rör sig huvudpersonerna fortfarande smärtsamt långsamt över skärmen, av oklar anledning. De har verkligen inte bråttom.

Storymässigt stampar Bear With Me fortfarande en hel del vatten. Narrativet saknar driv, vilket gör att det känns tempofattigt även när saker börjar hända. Det blir ofta så när en i grund och botten simpel story dras ut över flera kapitel på det här viset. Inte minst när det hela mest av allt är en allegori. Intrigen som sådan är förvisso hyfsat underhållande i sin lek med genreklichéer, komplett med korrupta politiker och gangsterbossar. Det faktiska hotet kommer dock istället från en varelse som kallas Red – en figur i rött (den enda färgen i det annars svartvita äventyret) vars sanna natur och motiv är höljda i dunkel. Men det viktigaste är som sagt vad som rör sig under ytan, och det är i de ledtrådarna hoppet om en intressant fortsättning på mysteriet ligger.

Detta andra kapitel väcker min nyfikenhet på ett sätt som inledningen inte riktigt lyckades med. Det finns fortfarande saker att jobba med, och inte minst dialogen hade verkligen behövt vara skarpare för att verkligen fånga rätt noir-känsla. Men om utvecklarna kan ta ännu ett steg med nästa del så kan detta ändå sluta betydligt mer intressant än hur det började.

Bear With Me – Episode 2 Reviewed by on .
3.1

Utslag

62
62
Det söta noir-äventyret tar ett steg framåt, även om det fortfarande inte riktigt kommit igång.

About The Author

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Related posts