A Normal Lost Phone

A Normal Lost Phone

A Normal Lost Phone hittar något alldeles speciellt.

För några år sedan hittade jag en telefon på en soptipp. Det var i övergångsperioden då många telefoner ännu inte var “smarta” utan klassiska Ericsson-lurar med knappsats fortfarande var något som inte bara användes av langare. Telefonen hade massor av foton. Selfies föreställande en blond kvinna och vad jag utgick ifrån var hennes pojkvän. Jag kände egentligen inga samvetskval inför min elektroniska arkeologi. Telefonen var slängd, och jag kände inte kvinnan som ägt den. Jag tror att hon hette Sophie.

På samma sätt så känns det inte som att jag passerar någon personlig gräns när jag börjar läsa sms:en på den upphittade telefonen i A Normal Lost Phone. Den verkar tillhöra någon vid namn Sam. Här finns meddelanden från personens pappa, som alla pliktskyldigt avslutas med ett ”Dad”, men också ytliga bekantskaper och många konversationer fyllda av upprörda känslor. Det känns inte olustigt eftersom jag bara har goda avsikter och ingen personlig relation till telefonens ägare. Det tar däremot inte lång tid förrän jag utvecklat en sådan.

 

I korthet:

Vad är det?

Innerlig mobilberättelse

Utvecklare

Accidental Queens

Utgivare

Plug In Digital

Webb

accidentalqueens.com

Cirkapris

30:-

Pegi

Ej klassificerat

Spelat på

Intel Core i7-2600K, GeForce GTX 1070, 8 GB RAM

 

Lovbirds är dejting-appen utan dickpics.

 

Telefonen i A Normal Lost Phone berättar mer om dess ägare än vad Sams egen familj någonsin förstått eller ens försökt att förstå. Mailkorgar, dejting-appar och forumtrådar väver en coming-of-age-historia som snabbt greppar tag och vägrar släppa mig. Ett naivististiskt uttryck i pastellfärger och ett drömskt soundtrack av indielåtar gör Sams telefon till en mycket inbjudande plats, samtidigt som den ständiga oron för vad som faktiskt hänt alltid finns där. Vad hände på Sams 18-årsdag, varför låg telefonen där på gatan och vilket viktigt datum har Sam använt som lösenord till sin andra profil, “Sam-thing-else”, i dejting-appen?

A Normal Lost Phone är en vacker och engagerande berättelse om att söka och finna både sig själv och sitt sammanhang. Telefonskärmen blev Sams fönster mot en annan värld – en plats som inte dömde eller svek – och det är en ära att som spelare få titta in genom detsamma. Spelet är en trevande upptäcktsfärd mot att för bara ett ögonblick komma extremt nära en annan människa, och att försöka förstå. Det blir aldrig överdrivet sentimentalt, men jag sitter ändå stundtals och håller tillbaka tårarna när jag lägger det pussel som är Sam, och förstår att de vackra och glädjerika bitarna alltid uppväger de kalla och mörka. Och den här hoppfullheten känns otroligt nödvändig just nu.

Ett liv i bilder.
A Normal Lost Phone Reviewed by on .
4.5

Utslag

90
90
Vacker, engagerande och väldigt viktig berättelse om att hitta hem, oavsett var.

About The Author

Lagom melankolisk pojkman som gillar sobert berättande och gamla saker.

Related posts