Yooka-Laylee har gått guld

Yooka-Laylee har gått guld

Det känns som att begreppet “gå guld” har tappat en hel del av dess ursprungliga betydelse de senaste åren, i alla fall när det handlar om spel trycks på skivor och skickas ut i butik. Ofta handlar det om spel som i själva verket inte är klara, och fortsätter utvecklas och buggfixas ända fram till den faktiska lanseringsdagen när en enorm dag ett-patch släpps för att spika igen de mest framträdande hålen i båten.

Playtonic Games har berättat att deras 3d-plattformare Yooka-Laylee gått guld inför lanseringen den 11 april. Sedan tidigare vet vi att spelet kommer släppas både digitalt och fysiskt, så vem vet om spelet faktiskt är “klart” vid det här laget eller inte (dock är ju spelet Kickstarter-finansierat, så det vore förmodligen inte särskilt klokt att fläska på med en enorm dag ett-patch i det här fallet).

Playtonic Games har lite andra nyheter att dela med sig av också. Alldeles nyligen förstärktes teamet med Rare-veteranerna Andy Wilson och Gary Richards, och nu har de fått sällskap av ytterligare en. Justin Cook var lead designer för Viva Piñata-serien, och enligt egen utsago bytte han jobb för att kunna vara “mer ‘hands on’ i ett mindre team med stor expertis” och “vara där vid starten av något speciellt”.

Om Yooka-Laylee blir starten för något speciellt återstår att se, men i alla fall här på PC Gamer är förväntningarna fortsättningsvis höga!

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts