Välkommen till Thimbleweed Park

Välkommen till Thimbleweed Park

Ron Gilbert är en äkta legendar inom spelbranschen. Han fick äventyrsgenren att explodera i slutet av 80-talet, mer eller mindre på egen hand (i alla fall Lucasarts-sidan av den) och har odiskutabla klassiker som Zak McKracken and the Alien Mindbenders, Maniac Mansion och de två första Monkey Island-spelen på sitt cv.

Sedan han lämnade Lucasarts bakom sig har han dock haft det lite tyngre. Förvisso agerade han producent för Total Annihilation-serien hos Cavedog i slutet av 90- och början av 00-talet, men i övrigt har han mestadels sysslat med spel ingen någonsin hört talas om, såsom Backyard Soccer, Spy Fox 3: Operation Ozone, Freddi Fish 5: The Case of the Creature of Coral Cove och Sonny’s Race for Chocolatey Taste. Precis.

2010 försökte han återvända till forna glansdagar med Deathspank och Deathspank: Thongs of Virtue, och de följdes av Double Fine-samarbetet The Cave. Dessa spel hade absolut sina poänger men gjorde inte några större intryck på spelvärlden i stort. Thimbleweed Park ämnar ändra på det.

Tillsammans med Gary Winnick och den Seattle-baserade studion Terrible Toybox håller han på att utveckla sin spirituella uppföljare till Maniac Mansion och The Secret of Monkey Island, och det syns verkligen i spelets estetik. Den klassiska verblistan är tillbaka och grafiken består av grovhuggna pixlar som påminner oss om en tid som sedan länge flytt.

Spelet kommer släppas inom kort (lanseringen är fortfarande planerad till det första kvartalet) och den nya trailern nedan låter oss följa clownen Ransome (en av fem spelbara karaktärer) och hans buttra utläggning om småstaden Thimbleweed Parks platser och invånare.

Thimbleweed Park Ransome Trailer

Ransome the *beeping* clown tells you what he really thinks of Thimbleweed Park.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts