Utvecklarna bakom N+ har börjat jobba för Klei

Utvecklarna bakom N+ har börjat jobba för Klei

I höstas ordnades en stor Klei-rea på Steam. Jag förundrades över hur många kvalitetstitlar som ryms under Don’t Starve-utvecklarnas paraply, och gör det fortfarande. Och många fler kommer det bli baserat Kleis senaste uppköp.

Slick Entetainment är studion bakom kvartetten N+, Scrap Metal, Shellrazer och Viking Squad (i kronologisk ordning) men nu har de tre anställda beslutat sig för att flytta in i Kleis lokaler för att de, enligt egen utsago, “ska kunna koncentrera sig på den roliga delen av spelutveckling”, det vill säga själva skapandeprocessen.

Det här nya partnerskapet bör inte komma som en överraskning för någon eftersom Slick Entertainments Nick Waanders och Kleis grundare Jamie Cheng tidigare arbetat tillsammans hos Homeworld-studion Relic Entertainment.

Det verkar inte finnas några buttra känslor överhuvudtaget (läs Slick Entertainments blogginlägg här) och Waanders försäkrar oss om att de gamla titlarna fortfarande kommer få det stöd de behöver, även om fokus ligger på att skapa nya roliga upplevelser.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts