Trine-skaparnas nya spel utannonserat

Trine-skaparnas nya spel utannonserat

Vad har en Warrior, Mage och Rogue gemensamt? Inte särskilt mycket, och just därför passar de så bra ihop i nästintill varenda 2D-sidescrollande äventyr! Trots den uttjatade kombinationen av hjältar, finns det en sak som gör det kommande spelet Has-Been Heroes intressant: det är utvecklat av Frozenbyte, studion som står bakom den hyllade spelserien Trine.

Med en närmast parodisk beskrivning av plotten i spelet, berättar Frozenbyte vad Has-Been Heroes går ut på: En gång i tiden fanns nämligen en skara hjältar, som slaktade möss, besegrade drakar och räddade en prins, men allt eftersom tiden gick försvann behovet att anlita dessa modiga själar för att städa upp ohyran i kungadömet. Nu, efter år av fred, har dock rikets konung återigen ett viktigt uppdrag för de avdankade hjältarna: de måste ta hans tvillingprinsessor hela vägen till skolan.

Ironi och skämt är svåra inslag att få till på ett genuint sätt i spelformat, men kanske kan Has-Been Heroes lyckas med att sätta stämningen på samma sätt som South Park: The Stick of Truth gjorde? Spelet släpps till PC, Nintendo Switch, PS4 och Xbox One någon gång i mars. Här nedanför kan du titta på den första trailern:

Has-Been Heroes Announcement Trailer

Has-Been Heroes is a game of strategy and action with a roguelike twist coming in March 2017! Embark on an epic journey with the Has-Been Heroes, a group of legendary champions once celebrated throughout the kingdom for their heroic deeds – they have killed rats, rescued a prince, fought wars, slain a dragon…

About The Author

Glad gamer med smak för action och äventyr, men älskar även storytunga titlar där ett bitterljuvt slut är grädden på moset. Uppväxt med konsoler, men tog år 2014 steget in i PC-världen där de magiska 60 FPS väntade.

Related posts