Torment slopar några bonusmål inför releasen

Torment slopar några bonusmål inför releasen

Det är första gången jag yttrar orden: Torment: Tides of Numenera släpps om mindre än en månad. Den 28 februari går releasen av stapeln för rollspelet som från början var tänkt att släppas i december 2014.

Nu står det dock klart att teamet hamnat i ett milt blåsväder då de beslutat att slopa några bonusmål de fick ihop pengar till, något som en del backers tycker är nedrigt. Ett mål var följeslagaren The Toy vars frånvaro noterades av spelets uppmärksamma community. Inxiles Eric Schwarz berättar:

– Listan med companions har blivit något decimerad än vad som ursprungligen var tanken. Under utvecklingen av Torment har vår filosofi varit att främja djup och samspel i vår berättelse och bland våra karaktären. Vi vet att ni inte skulle nöja er med något annat, säger kreatören som menar att de slopade ytliga karaktärer och ofärdiga berättelser i gengäld för mer substans; de ville inte trycka in companions för sakens skull.

Schwarz tillägger att backers kommer att få alla kommande dlc-paket och expansioner gratis, vilket skulle kunna tyda på att chansen att leka med The Toy kanske inte är helt förlorad.

Crafting är också ett inslag som har slopats, vilket Schwarz förklarar med att funktionen kändes alltmer onödig.

– Vi hade några tidiga system men allt kändes väldigt mmo-aktigt och passade helt enkelt inte i Torments gameplay, säger han och tillägger att teamet istället fokuserat på att ge oss fler cyphers och artefakter.

Det sista utlovade inslaget som slängs i papperskorgen är italiensk översättning. Teamet resonerar som så att de “hundratusentals dollar” det kostar inte motsvarar den förväntade försäljningen i landet.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts