Banner Saga 3-teamet: “Herre Jösses! Vilken start!”

Banner Saga 3-teamet: “Herre Jösses! Vilken start!”

Igår startade The Banner Saga 3:s Kickstarter vilket Stoic lovar en dag ska mynna ut i ett spel som är “allting slut”. (Jag som hoppas på att spela The Banner Saga 7 om femton år får kanske tänka om.) Tvåan kickstartades inte, vilket Stoic ångrade. Originalet däremot håvade in 700 000 dollar men begärde blott 100 000. Det ska tilläggas att detta skedde under guldåldern för kickstartade spel. Stora pengar var ständigt i omlopp.

För att göra The Banner Saga 3 vill Stoic ha 200 000 dollar. Efter mindre än ett dygn ser detta mer än möjligt ut. I skrivande stund är man uppe i strax över 90 000 och i en första uppdatering är teamet lyriskt.

– Herre jösses! Vilken start! Vi är bara delvis genom första dagen och har redan fått dubbelt så mycket som The Banner Saga fick under dag ett. I den här takten avslöjar vi väldigt snart några fantastiska bonusmål. Vi har en lista redo (ni vet, för säkerhets skull), men vi håller den hemlig tills vi når vårt mål.

En bra start är inte en garanti för en lika bra fortsättning, förstås. Snarare är det rimligt att takten mattas av, men jag skulle bli förvånad (läs: förtvivlad) om det grundläggande målet i alla fall inte nås.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts