Techlandchef startar ny studio med tunga meriter

Techlandchef startar ny studio med tunga meriter

I april förra året lämnade Pawel Zawodny Techland, den polska studion bakom Dead IslandDying Light och Call of Juarez, för nya utmaningar. Strange New Things förstärks av andra tidigare Techlandanställda liksom folk från Hitman-studion Io Interactive samt The Witcher-fabriken CD Projekt Red.

Det finns med andra ord rutin från verkliga storverk. Tillsammans har de anställda 144 års arbetslivserfarenhet.

– Efter årtionden där vi skapat titlar efter så kallat köpbehov nådde vi alla en punkt där vi beslutade oss för att göra något annorlunda – något som kommer från “oss”. Vi kände också att branschjättarnas verk är förlegade. Vi vill ta till oss nya sätt att arbeta på och främja lagarbete – en teknik som beskrivs som Teal – där det inte finns några förutbestämda hierarkier eller roller. Det är dags att förändra industrin från insidan, hälsar teamet.

Stora, kaxiga, lovande ord. Exakt vad deras debutspel kommer vara är vagt, men detta säger man:

This is the project name of our upcoming game that will be about [blank], which is set in [blank], from the perspective [blank]. This project holds a special place in our heart. It tells the story of a particular moment in a particular time and place. That moment made a huge impact on [blank]. It’s a story that happened many times before, and most likely will happen [blank]. But this is [blank’s] story, and you can experience it [blank]. All will be revealed at the right time.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts