Steam slår rekord

Steam slår rekord

Mer än 14 miljoner användare har haft Steam igång samtidigt. Den siffran nåddes igår, 7 januari, och toppen var 14,207,039 samtidiga spelare. Efter toppen sjönk det ner igen till 13 miljoner, där det legat ett tag nu.

Dota 2, CS:GO och GTA V var de tre mest spelade spelen. Dock är det inte så att alla dessa 14 miljoner faktiskt spelade, utan det räckte att de var inloggade. För många loggar Steam in automatiskt varje gång man startar datorn, även om du sysslar med annat. Det är fortfarande en imponerande siffra, dock. Och den lär växa. Det ökade från 5 miljoner samtidiga användare 2012 till 14 i år, så det är en ganska rejäl ökning på relativt kort tid.

Dock beräknar Valve att det allt som allt finns 125 aktiva Steam-konton, så det är kanske inte så underligt om många råkar vara online samtidigt.

About The Author

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Related posts