“Starka sexscener” i Mass Effect: Andromeda

“Starka sexscener” i Mass Effect: Andromeda

Du har läst rubriken, du har klickat på nyheten, vi vet alla varför vi är här så vi skippar struntsnacket och går direkt till Australien där Mass Effect: Andromeda har givits åldermärkningen Mature 15+ av landets åldersklassificeringsnämnd. Det här är förvisso inte jätteförvånande med tanke på att spelets producent redan har skrytigt om spelets älskogspotential, samt faktumet att de tidigare delarna i serien fått samma märkning. Vad som gör att Andromeda sticker ut är att den här gången är det just sexscenerna specifikt som påverkat hur Australian Classifications Board gjort sin bedömning.

Australian Classifications Board beskriver därför Andromeda som ett spel med “starka sexscener och våld”, i kontrast till konsumentbelysningen “starka våldssekvenser och sexscener” de gav Mass Effect. Som PCGamesN påpekar tycks dock nakenhet inte spela in i slutbedömningen. Vad detta kan betyda är det givetvis för tidigt att sia om (men fantisera gärna fritt, era pervon), men det kan vara värt att påpeka att Australian Classifications Board historiskt sett har haft en tendens att vara extra hårda mot verk som speglar sex mellan personer av samma kön, så eventuellt kan detta vara en faktor.

Hur det ligger till får vi snart reda på när Mass Effect: Andromeda och dess starka sexscener släpps den 23e mars.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts