Såhär blev musiken till i Ghost Recon: Wildlands

Såhär blev musiken till i Ghost Recon: Wildlands

Ghost Recon: Wildlands ser ut att bli en co-op-klon av Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, vilket såklart bådar väldigt gott för en co-op-junkie som undertecknad. Trots att vi så sent som för bara några dagar sedan skrev om ännu en trailer som Ubisoft har släppt för spelet, tycker jag att dagens nyhet faktiskt är riktigt intressant. Nu handlar det nämligen om hur musiken i spelet har blivit till!

Det är Queens of the Stone Age-gitarristen och multi-instrumentalisten Alain Johannes som komponerar spelets soundtrack, vilket enligt honom själv är en dröm som äntligen har blivit sann. I videoklippet berättar han och skaparna bakom spelet om hur samarbetet mellan Ubisoft och Johannes har sett ut. Gitarristen menar att han alltid haft en väldigt visuell syn på musik, vilket går hand i hand med att sätta toner för det sandlådespel som Ghost Recon: Wildlands kommer att bli.

Huruvida musiken blir klockren eller inte i Ubisofts kommande Stealth-sandlåda återstår förstås att se (eller höra, rättare sagt), men när jag lyssnar på vad Alain Johannes har att säga om komponeringen blir jag faktiskt riktigt sugen på Wildlands. Det han säger i den senaste “trailern” får mig att tänka på Red Dead Redemption, där varenda musikstycke gick i tonarten A-moll för att på så vis kunna skifta dynamiskt utan att det lät konstigt i spelarens öron – från fridfulla toner när man bara red omkring, till mer bombastiska Western-slingor när det vankades action. Om man ska tro Alain Johannes och Ubisoft, kommer soundtracket i Ghost Recon: Wildlands fungera på ett liknande, dynamiskt vis. Nog snackat, ta en titt på klippet här nedanför:

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands:The music of the Wildlands

Discover how the music of Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands was made and meet Alain Johannes, the composer of the Original Soundtrack. Register to the Beta on ghostrecon.com/beta and be the first to play!

About The Author

Glad gamer med smak för action och äventyr, men älskar även storytunga titlar där ett bitterljuvt slut är grädden på moset. Uppväxt med konsoler, men tog år 2014 steget in i PC-världen där de magiska 60 FPS väntade.

Related posts