Så blir spelåret 2017 (…kanske)

Så blir spelåret 2017 (…kanske)

Det här blir årets största spelhändelser – om PC Gamer-redaktionen själv får gissa.

Nu när 2016 börjat krympa i backspegeln är det hög tid att vända blicken mot hela det spelår som nu ligger framför oss. 2017 ser ut att bli ett år då den verkliga virtual reality-revolutionen fortsätter dröja, i väntan på prissänkningar och nya versioner av de headsets som redan lanserats. Vi kan även med säkerhet säga att e-sport kommer fortsätta frodas – och med tanke på att vi under 2016 tycks ha teleporterats till något slags bisarr alternativ verklighet förutspår vi även att Half-Life 3 kommer presenteras. Nedan tar vi en titt på resten av händelserna, nyheterna och trenderna vi förväntar oss av spelåret 2017.

Av PC Gamer-redaktionen

Nya versioner av HTC Vive och Oculus Rift kommer utannonseras

…eller kanske till och med släppas. Både nya och gamla versioner av Vive och Rift borde fortfarande ha stöd för samma spel, så vi förväntar oss att dessa headsets kommer uppdateras årligen, i stil med iPhone, eller kanske varannat år – åtminstone så länge som det förblir hållbart. Det primära målet för Valve, HTC och Oculus borde vara att ta fram headsets med högre kvalitet och lägre prislappar. Det spelar ingen roll om världens bästa spel skulle råka släppas i VR-exklusiv form – 7500 kronor och uppåt är fortfarande för saftigt för de breda massorna. Särskilt om man beaktar att man även behöver en kapabel speldator för att driva hela härligheten.

Förändringar hos de stora spelutgivarna

Den franska mediagiganten Vivendi sitter nu på 24 procent av Ubisofts aktier – vilket signalerar att de inte gett upp sitt fientliga övertagande av speljätten. Det är dock svårt att förutspå hur ett Vivendi-kontrollerat Ubisoft skulle förändras. Vad vi däremot kan säga med säkerhet är att Ubisofts vd och medgrundare Yves Guillemot inte är förtjust i tanken. Han har konstaterat att Ubisoft skulle försöka sälja sig till någon annan om Vivendi verkligen skulle börja genomföra ett övertagande, och att han själv kan komma att avgå om Vivendi lyckas göra verklighet av sina planer. Om Ubisoft däremot förblir oberoende är det möjligt att de tuffar på som vanligt, men de andra alternativen – att sälja företaget till en alternativ spekulant, eller kapitulera inför Vivendi – lär innebära stora förändringar i företagets strategi under 2017.

Bland Ubisofts konkurrenter kan vi notera att Activisions årliga försäljning av Call of Duty-spel börjat sjunka (även om de eventuellt lyckas väga upp det i längden) – vilket indikerar att de kan bli tvungna att se över seriens design, utveckling och marknadsföring för att hålla kassakon vid liv. Det lär vara i senaste laget att göra en helomvändning redan i och med årets Call of Duty-utgåva, som bör ha varit under utveckling ett bra tag vid det här laget. Men av framgångarna för Battlefield 1 att döma kan historiska scenarier vara på väg att göra en comeback i krigsspelen. Vi minns ju alla hur 90-talets populära, mer eller mindre futuristiska shooters – DoomQuakeDescentDuke NukemHalf-Life – triggade en våg av spel baserade på andra världskriget, från Medal of Honor: Allied Assault till Call of Duty och Battlefield 1942.

Sist men inte minst så kommer Valve göra… någonting. Låt oss säga att, öh, de kommer utannonsera att Steam nu fungerar under vattnet.

Pages: 1 2 3

About The Author

Pappa, sambo, gamer, lantis, chefredaktör, skäggig. Några favoritspel: Outcast, Deus Ex, Max Payne, Total War-serien. Har du en vass penna eller idé, kontakta mig!

Related posts