Plötsligt: ett nytt Micro Machines!

Plötsligt: ett nytt Micro Machines!

Jag minns det som igår. Jag och min kompis satt och snickrade ihop egna banor i det allra första Micro Machines-spelet från 1991, och en av de roligaste sakerna man kunde göra var att modifiera texturer med hjälp av rudimentära MS Paint-verktyg.

Ett av spelets objekt var ett tomt anteckningsblock, vilket vi tyckte var lite sorgligt. Så vi skrev “HAR DU KOMMIT IHÅG ATT TORKA RÖVEN IDAG?” på det och tyckte det var jätteroligt. Faktum är att jag fortfarande tycker att det är ett exempel på helt fantastisk, förstklassig humor.

Med andra ord har jag en del fina minnen av den här serien, så jag blev lite till mig när jag plötsligt läste ett pressmeddelande som förkunnar att serien kommer göra storslagen återkomst redan i april. Debuttrailern för Micro Machines World Series hittar ni nedan, och precis som tidigare är det anrika Codemasters som står för utvecklingen.

Utöver det klassiska elimineringsläget och vanliga lopp kommer spelet introducera stridsarenor där man kan göra upp med explosiva vapen i något som för tankarna till Battle Mode i Mario Kart. Utöver dessa hittar vi också lagbaserade övningar i form av Capture the Flag och King of the Hill.

Micro Machines World Tour kommer ha stöd för upp till 12 spelare online och fyra spelare på samma skärm. Alla 12 fordon har unika vapenuppsättningar och förmågor, och spelet kommer lanseras tillsammans med “massiva” möjligheter att skräddarsy ospecificerade saker.

Här är debuttrailern.

Announcing: Micro Machines World Series [UK]

They’re Micro. They’re Machines. And they’re BACK! We’re delighted to announce that legendary gaming franchise Micro Machines will be racing onto PCs and consoles this coming April! The new title, Micro Machines World Series, will be racing into stores this Spring – bringing massive amounts of miniature multiplayer mayhem to PlayStation® 4, Xbox One and Windows.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts