Pillars of Eternity 2: Deadfire har avslöjats

Pillars of Eternity 2: Deadfire har avslöjats

Det har tisslats och tasslats om Pillars of Eternity 2 ett tag, men nu har Obsidian äntligen tagit bladet från munnen och bekräftat spelets existens. Typ, i alla fall. Det började med att Polygon publicerade en artikel om avslöjandet som illa kvickt togs ner, men inte innan Nichegamer hann ta till vara på informationen. Inxiles Brian Fargo retweetade sedan länken till artikeln för att skingra de sista kvarvarande tvivlen.

Pillars of Eterntity 2: Deadfire kommer hur som helst gräsrotsfinansieras via Fig och är en direkt uppföljare till originalspelet från 2015. Handlingen kretsar kring statyn i Caed Nua (spelarens borg ) som kom till under ett stort sidouppdrag i det första spelet.

– Eothas, ljuset och återfödelsens gud troddes vara död, men nu bebor han stentitanen som varit begraven långt under din borg Caed Nua i evigheter, kan man läsa i den påstådda pressreleasen. Han reser sig ur marken, förstör din borg och lämnar dig vid dödens rand. För att rädda din själ måste du spåra upp den irrande guden och utkräva svar – svar som kan skicka både dödliga och gudar ner i kaos.

Det nya spelet bjuder på äventyr både på fastmarken och till sjöss, och vissa gamla kompanjoner kommer återvända. Det verkar också som att man kommer kunna importera sin gamla sparfil, och se hur valen från originalspelet fortsätter sprida vingar längs vattenytan.

Vi kommer kunna bjuda på mycket mer information om Pillars of Eternity 2: Deadfire senare.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts