PETA vill att Warhammer-figurer ska sluta klä sig i döda djur

PETA vill att Warhammer-figurer ska sluta klä sig i döda djur

Djurrättsorganisationen PETA har fattat att det här med spel är en rätt stor grej. Förra sommaren släppte de webbläsarspelet This Beautiful Creature Must Die i samarbete den brittiska sångaren Morrissey, som sedan tidigare är känd för sin medverkan i indiepop-bandet The Smiths.

Några veckor senare ville de att Farming Simulator-utvecklarna Giants Software skulle införa grisslakt i deras spel, så att spelarna skulle få se den mardrömslika behandlingen grisarna utsätts för i verkligheten med egna ögon. Nu har de också gett sig på Warhammer-skaparna Games Workshop.

– PETA har skrivit till Games Workshops vd Keven Routree för att be dem att förbjuda pälsplagg för alla Warhammer-karaktärer, kan vi läsa i ett officiellt uttalande. Vi är medvetna om att de är fiktiva, men anser ändå att deras klädsel bestående av döda djur sänder signaler om att det är okej att bära päls, när det i själva verket platsar lika lite under år 2017 som år 40 000.

– De grymma stridskapabla krigarna är kända för deras militära styrka, men att bära döda djurs skinn kräver ingen skicklighet. Faktum är att inget på Warhammers blodiga slagfält kan matcha den fruktansvärda verklighet som rävar, minkar, harar och andra levande varelser utsätts för i verklighetens pälshandel.

Av meddelandet att döma hade PETA främst sci-fi-doftande Warhammer 40k i åtanke när de skrev det här, och inte det fantasybetonade Warhammer. I framtiden klarar man sig förmodligen bra utan pälsar, men att försöka ta bort dem ur ett fantasyuniversum är i alla fall i mitt tycke att gå lite för långt. Vad skulle nattväktarna i Game of Thrones värma sig med om de inte hade tillgång till sina pälsar?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts