Pärlor från 2016 – Tricky Towers

Pärlor från 2016 – Tricky Towers

Välkomna till 2017. Då var det dags att bygga upp ett nytt år. Men innan årets spelskörd börjar ramla in har vi några fler tips från det gångna året som du kanske möjligen har råkat missa. Och apropå att bygga nytt så är nästa spel till rakning det utmärkta multiplayerpusslet Tricky Towers.

Tillsammans med Overcooked är Tricky Towers förmodligen årets bästa lokala multiplayerupplevelse. Konceptet är lika simpelt som briljant. I princip är det Tetris med fysikmotor, och målet är att bygga bra, inte att få block att försvinna. Bygg bättre än dina motståndare och du vinner. Bygg dåligt och ditt torn rasar ihop i en patetisk liten hög.

Tricky Towers har helt rätt balans mellan finess, elakheter och stress. Du kan med jämna mellanrum välja mellan att använda antingen en trollformel som hjälper dig, eller en som stjälper motståndarna. Det är inte svårt att räkna ut vilket som är roligast, och det kan leda till riktigt intensiva bataljer där flera spelare kämpar som galningar för att få det högsta tornet, lyckas lägga ner flest bitar på ett begränsat område eller klara sig längst utan att något faller samman. Och det är hela tiden rasande roligt att konstruera rangliga, prekära torn.

Nu jobbar vi vidare på att bygga ett bra 2017. Följ med oss in i det nya spelåret.

Tidigare tips:

Aviary Attorney

Devil Daggers

 

Tricky Towers | Launch Trailer | PS4

Be faster and better than your opponents at building a tower out of tetrominoes in this frantic action puzzler.

 

About The Author

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Related posts